Therapeutisch Centrum Boterdiep
   
  Home


Inleiding | Roberto Assagioli | Psychologie met een ziel | Contact

   
     

 

Ik ben Noor de Nobel, sinds 1994 werkzaam in eigen psychosynthesepraktijk in Groningen. Ik ben opgeleid bij het Centrum Psychosynthese Holland, onder andere door Maurits van Nieuwenhuizen, psychiater en Ben Bos,therapeut en inspirator. Daarnaast werk ik in het welzijns onderwijs met volwassenen.

Belangrijke thema in mijn leven, dus ook in mijn werk, is worden wie je eigenlijk al bent. Ieder van ons is bron van liefdevolle aandacht en intelligentie en door de reis die we in het leven maken kunnen we er meer of minder van gaan ervaren. Als er evenwicht in ons is voelen we ons meer bij onszelf, rustig , helder of juist spontaan, krachtig en ondernemend of zachtmoedig.., maar altijd meer van-zelf!
En die autenticiteit, terug naar ons zelf, is heel gewoon, ook al voelt dat niet altijd zo en moeten we wennen aan 't bijzondere "gewone"van trouw aan je zelf zijn.

Psychosynthese noemt dat de weg van het midden.

Ik weet uit ervaring dat het moed vraagt om deze weg te gaan, de moed om stil te staan, om naar binnen te keren, te willen ontmoeten wat er aan het licht wil komen, te accepteren dat het is zoals het is en zo weer ruimte te maken voor onze innerlijke levenskracht die vanzelf weer expressie vindt. Als psychosynthese gids loop ik een eindje mee op jouw weg, om je behulpzaam te zijn bij de doelen die jij jezelf hebt gesteld.


Roberto Assagioli  
Naar bovenkant pagina

 

Roberto AssagioliGrondlegger van psychosynthese. Arts en psychiater. Waar Freud alleen de kelder van de menselijke geest wou onderzoeken,ziet Assagioli dat psychosynthese geinteresseerd is in het hele huis; "we proberen een lift te bouwen waarmee iemand toegang krijgt tot ieder niveau van de persoonlijkheid, we willen het terras openen waar je kunt zonnebaden en naar de sterren kunt kijken.." Assagioli legt er de nadruk op om ook de spirituele dimensie in de menselijke psyche tot ontwikkeling te brengen.

 



Psychosynthese: psychologie met een ziel  
Naar bovenkant pagina

Deze transpersoonlijke optimistische psychologie helpt ons evenwicht te vinden , als we problemen tegen komen, levensvragen hebben. En van uit dat evenwicht kunnen we ons verder ont-wikkelen, allerlei onvermoede kwakiteiten integreren, zin geven aan ons leven, liefde en schoonheid herkennen in onszelf en in de ander.

Psychosynthese is meer een houding, gebaseerd ophet intens ervaren en ontmoeten van je innerlijke wereld, licht en schaduw, dan een verzameling technieken. Toch is er een heldere weg door Assagioli ontwikkeld met duidelijke methodieken en aanwijzingen hoe met psychosynthese te werken.


gongContact

Noor de Nobel
Boterdiep 49a
9712 LK Groningen
tel: (050) 280 3396
tel: (050) 360 1338
emailadres: noordenobel@tcboterdiep.nl

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA.
Afhankelijk van uw zorgverzekering is (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk.